Try out: Bohemian Rhapsody

30-09-18 - 14:00

Evenementcategoriën

koffieconcert

We zijn super vereerd dat het Matangi Kwartet het klassieke muziekseizoen van de Cirkel opent. Het kwartet neemt in het Nederlandse muziekleven een belangrijke positie in. Sinds de oprichting in 1999 legden de leden van het kwartet zich toe op een zeer breed repertoire. Hun concertprogramma’s bevatten werken van zowel de vroege Haydn en de grote romantici als van eigentijdse componisten.

De brede interesse van de musici voerde hen daarnaast een heel eind buiten de klassieke muziekwereld. Zoals in de samenwerking met de Nederlandse cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans en DJ Kypski. Met deze baanbrekende uitstapjes maakte Matangi een nieuw publiek voor het strijkkwartet warm. Andersom kregen ze er zelf inspiratie van om het rijke klassieke repertoire met nieuw elan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet om het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

Vandaag brengt het kwartet een ode aan de Boheemse muziek. Het speelt de dromerige Meditation van Josef Suk, de onstuimige, vergeten en ‘entartete’ muziek van Emil František Burian en het Amerikaanse Strijkkwartet van Dvořák. Gespeeld met frisheid, gecombineerd met gloedvol spel en een uitdagende presentatie die u nog lang zullen heugen!

Let op: de concerten beginnen om 14.00 uur in de Vrijburcht, Vrijburglaan 2, 1962 VA Heemskerk
Toegang: € 10,00 / CC-pas/CJP 9,00 / kind 7,00