Filmhuis maakt ruimte

Bioscopen en theaters zijn weer open. Ook bij Theater en Filmhuis De Cirkel mag de volle capaciteit van de zaal weer benut worden. Toch kiest Het Filmhuis ervoor om bezoekers wat meer ruimte te geven.

In plaats van gesloten rijen met stoelen, wordt de zaal ingericht met kleinere zitjes en tafels. Humphry Venema, coördinator van het Filmhuis vertelt hierover: ‘toen de coronamaatregelen van kracht waren, hebben we met deze opstelling gewerkt. We merkten aan de bezoekers dat zij het prettig vinden om hun drankjes vanuit Grandcafé Laurentz mee te nemen de zaal in. Bovendien horen we geluiden dat het publiek het fijn vindt om nog wat meer afstand te kunnen houden. Ook daar willen we graag gehoor aan geven. We zetten nu in op maximaal 40 toeschouwers per filmvoorstelling. Daarnaast gaan we de films ook op woensdag- of vrijdagmiddag draaien.’

Op het programma de komende maanden staan films die voor een groot publiek aantrekkelijk zijn, zoals de nieuwe films van Pedro Almódovar en Paul Thomas Anderson, de remake van ‘Amélie’ en het Scandinavische succes ‘The Worst Person in the World’. Ook daar speelt Het Filmhuis op in. Humphry: ‘We gaan extra voorstellingen inlassen. Niet alleen op de avond, maar ook in de middag. Op deze manier is er voor bezoekers meer keuze en kunnen we de films ook met een breed publiek delen.’

Auteur: Ad Ministrator

Geen biografie verstrekt