Aandacht voor Amnesty International

Op zaterdag 22, zondag 23 en woensdag 26 oktober vertoont Filmhuis Heemskerk de film ‘There is no Evil’ van de Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof.

‘There is No Evil’ is in het geheim opgenomen en in Iran verboden. Rasoulof mag het land niet verlaten; de internationale prijzen voor zijn film (Gouden Beer en Sydney Film Prize) heeft hij niet persoonlijk opgehaald.

De film bestaat uit vier vertellingen met als verbindend thema de doodstraf. De Volkskrant omschreef ‘There is no Evil’ als ‘een pijnlijke, prachtig humane film over medeplichtigheid en verzet’ en in De Morgen werd gesproken van ‘een belangrijk en beklijvend meesterwerk’.

Filmhuis Heemskerk werkt samen met mensenrechtenorganisatie Amnesty International om bezoekers van ‘There is no Evil’ te informeren over de situatie in het land.

Auteur: Ad Ministrator

Geen biografie verstrekt