42e Heemskerkse Filmdagen

Vrijdagavond 27 januari worden de filmdagen officieel geopend. Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Heemskerkse Filmdagen. Het festival wordt voor de 42e keer georganiseerd door het team van Filmhuis Heemskerk. Tot en met woensdag 1 februari kun je bij Podium Laurentz genieten van de beste (inter)nationale films van dit moment, soms wel vier op één dag.

Ook aan de jongere filmliefhebbers is gedacht met twee komische familiefilms: zondagmiddag is de muzikale live-actionfilm ‘Wil de Krokodil’ te zien en woensdagmiddag kun je kijken naar de nieuwste animatie uit de Disney Studios: ‘Strange World’. Op woensdagmiddag 1 februari is bovendien een moment gereserveerd voor de ‘Filmdagen Favoriet’: de best bezochte film van het festival wordt om 16.00 uur nogmaals gedraaid. Een van de kanshebbers op de titel is de Amerikaanse documentaire ‘She Said’ van Maria Schrader.

Alle films worden vertoond in Podium Laurentz in het centrum van Heemskerk. In de filmzaal is gedurende het gehele festival een expositie van posters van de Filmdagen, gemaakt door kunstenaar Gerard Strik. Hij ontwierp ook het affiche voor deze editie.

Auteur: Ad Ministrator

Geen biografie verstrekt