Vrijwilligers van De Cirkel proosten op nieuw seizoen

Op woensdag 7 juni was een groot deel van de vrijwilligers van De Cirkel aanwezig om het seizoen 2022/2023 af te sluiten en een proost uit te brengen op het nieuwe seizoen dat in september 2023 start. De kaartverkoop start op 15 juni voor de Vrienden van De Cirkel en op 25 juni start de reguliere verkoop.

Voorzitter Humphry Venema bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet in het afgelopen seizoen, waarbij een grote stijging was te zien in het aantal bezoekers.

Cabaret en theaterconcerten
Bestuurslid Stella van Lieshout gaf een voorproefje van de voorstellingen (cabaret en theaterconcerten) die zij voor het nieuwe seizoen geprogrammeerd heeft. Ze zorgt altijd voor een mix van bekende namen en nieuw talent omdat ze jonge kunstenaars en jonge makers ook een kans wil geven. Ze heeft twee talentvolle cabaretiers geboekt, dat zijn Martijn Crins en Boban Benjamin Braspenning. Verder kijkt ze uit naar optredens van bekende namen zoals Leoni Jansen, Mylou Frencken en Hans Dorrestijn. Aan dit programma worden binnenkort nog enkele namen toegevoegd.

Koffieconcerten op zondagochtend
Paul Mulder, bestuurslid en programmeur voor de koffieconcerten op de zondagochtend, is trots op zijn programma met klassieke muziek. Het nieuwe seizoen start op 3 september met Maurice van Schoonhoven, hij heeft eerder solo opgetreden bij De Cirkel, dat was een groot succes. Hij komt dit keer samen met Théotime Voisin, een contrabassist die in het Concertgebouw speelt. Ze hebben een bijzonder programma met romantische muziek.
Het Amsterdam Wind Quintet, is een blaaskwintet dat ook bekend is bij het publiek van De Cirkel, ook zij traden eerder op en hun optreden werd toen zeer goed gewaardeerd.
Paul kijkt ook uit naar het internationale Strijktrio Ruiqi Ren, hij vindt het bijzonder dat ze in hun agenda van buitenlandse optredens ruimte hebben gevonden om in De Cirkel op te treden, een van de dames van dit trio (Ruiqi Ren) is docente geweest bij het Cultuurhuis Heemskerk. Paul verwacht veel van haar voormalige leerlingen bij dit optreden willen zijn.

Dit seizoen staat er ook flamenco op het programma, dit wordt steeds populairder. Paul heeft zangeres Mónica Coronado samen met gipsy flamenco gitarist Manito geboekt, dit is een mooie afwisseling met de klassieke concerten.
Een ontdekking van Paul is Ensemble Rossignol, dat bestaat uit Alice Gort-Switynk (klassiek zang (sopraan) en blokfluiten) en Elly van Munster (chitarrone en gitaar).
Paul is ook enthousiast over het accordeonduo TOEAC dat wordt gevormd door Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986). Zij hebben eerder opgetreden bij De Cirkel en dat vond hij en het publiek fantastisch.
Het laatste koffieconcert van het seizoen, in april 2024, wordt verzorgd door Josje Goudswaard (piano) en Camilla van der Kooij (viool) met het prachtige programma ‘Tales of Music’.

Film
Het programma voor de films volgt later deze zomer.

Auteur: PaulM

Geen biografie verstrekt