Nieuw filmseizoen bij theater en filmhuis De Cirkel

Op 3 september 2023 start het nieuwe filmseizoen bij theater en filmhuis De Cirkel. Het nieuwe theateraanbod is al eerder bekendgemaakt. Het nieuwe filmaanbod is nu ook bekend.
De Cirkel draait volledig op de inzet van vrijwilligers. In september zijn de volgende bijzondere films te zien:

The Quiet Girl
zo 3 september 20:00 uur
Regie: Colm Bairéad, Ierland, 2023, 96 min, drama

Een verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van het introverte tienjarige meisje Cáit in Ierland – 1981. Met een vijfde kind op komst is er voor Cáit geen plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen. Zowel de Keltische taal, die in een deel van Ierland nog gesproken wordt, als het prachtige landschap, geven de film extra kleur.

Cairo Conspiracy
zo 10 september 20:00 uur en woensdag 13 september 15:00 uur
Regie: Tarik Saleh, 2023, Zweden, 121 min, drama, spionagethriller

Deze spannende spionagethriller geeft een inkijkje in een verborgen wereld. De eenvoudige vissersjongen Adam raakt verstrikt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro. Wanneer de groot imam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe groot imam te beïnvloeden.

Leeuwin
zo 17 sep 14:00 uur
Regie: Raymond Grimbergen, 2023, Nederland, 88 min, jeugddrama

Rosi heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. De cultuurshock is groot, maar gelukkig heeft Rosi haar voetbaltalent. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden te houden? Doorzetten en knokken voor je plekje is de rode draad in deze sportieve en kleurrijke jeugdfilm.

Asteroid City
zo 17 september 20:00 uur en wo 20 september 15:00 uur
Regie: Wes Anderson, 2023, VS, 106 min, komedie, drama, romantiek, SF

In een fictief idyllisch Amerikaans woestijnplaatsje (1950) wordt een wetenschappelijk programma, genaamd “Asteroïd day”, georganiseerd.

Studenten en hun ouders komen vanuit het hele land bij elkaar voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie. Wanneer deze dag spectaculair wordt verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen, blijken de kennis en levenservaringen van studenten en hun ouders op zeer onverwachte manieren te overlappen…

De film ademt de nostalgische sfeer van old-school, stop motion en sci-fi en is doorspekt met special effects en computeranimaties.

La Ragazza Del Futuro
zo 24 september 20:00 uur, wo 27 september 15:00 uur
Regie: Marta Savina, 2023, Italië, 96 min, drama

Lia is een vrolijke jonge vrouw, die in de jaren ’60 samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze wordt door de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester, ontvoerd en verkracht. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!