Vrijwilligers De Cirkel proosten op nieuw seizoen

Op woensdag 5 juni was een groot deel van de vrijwilligers van De Cirkel aanwezig om het seizoen 2023/2024 af te sluiten en een proost uit te brengen op het nieuwe seizoen dat in september 2024 start. De kaartverkoop start eind juni voor de Vrienden van De Cirkel en daarna start de reguliere verkoop.

Voorzitter Humphry Venema bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet in het afgelopen seizoen, waarbij een grote stijging was te zien in het aantal bezoekers.

Cabaret
Bestuurslid Paul Rademaker gaf een voorproefje van de voorstellingen (cabaret en theaterconcerten) die voor het nieuwe seizoen geprogrammeerd zijn door Stella van Lieshout. Zij zorgt graag voor een mix van bekende namen en nieuw talent omdat ze jonge kunstenaars en jonge makers ook een kans wil geven. Het cabaretprogramma bestaat uit optredens van onder andere Hans Dorrestijn (op vrijdag 4 oktober), Fieke Opdam (zaterdaq 26 oktober) en de opkomende cabaretier Stefan Hendrikx (op 10 januari).

Theaterconcerten
Op zaterdag 9 november is er een optreden van The Lasses, zij spelen fijne folkmuziek. En op 22 november is er cabaret / muziektheater Burger Koekoek XL. De muziektheatervoorstelling Liefde, dood en taart van Peter van Rooijen staat op vrijdag 29 november het programma.

Theater & Taart
Speciaal voor de jongste bezoekers komen er weer Theater & Taart voorstellingen. Deze voorstellingen zijn elk jaar snel uitverkocht. Op zaterdagmiddag 25 januari gaan we genieten van Hap uit je bed van Bram van Beusekom.

Koffieconcerten op zondagochtend
Paul Mulder en Chris Jobse (beiden bestuurslid en programmeur) voor de koffieconcerten op de zondagochtend, zijn trots op het nieuwe programma met klassieke muziek.
Het nieuwe seizoen met de koffieconcerten start op 29 september met
Portugese Fadomuziek, uitgevoerd door Fadopelet2.
Op zondag 27 oktober treedt trio Dasha Beltiukova op met harp, zang en fluit. Het derde koffieconcert wordt uitgevoerd door Ferro Forte op zondag 24 november, zij spelen muziek uit het jaar 1620, passend bij het Maarten van Heemskerck-festival waar Theater en Filmhuis De Cirkel ook aan meewerkt. Meer informatie over dit festival volgt binnenkort.
En op 20 december treedt Eva Calvo op met Spaanse gitaarmuziek.

Aan dit programma worden binnenkort nog enkele namen toegevoegd.

Film
Het programma voor de films volgt later deze zomer.