Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • wo 29-03-23
    15:00

film

Calum, een jonge, pas gescheiden vader, neemt zijn dochter Sophie mee op vakantie naar een Turkse badplaats. Ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de elfjarige een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van het meisje met de zwaarte van het leven.

Twintig jaar later blikt Sophie terug. Haar tedere herinneringen, echt en ingebeeld, vormen een krachtig en ontroerend portret van zowel de liefdevolle vader die ze kende als de melancholieke man die haar vreemd was. Een buitengewoon sterk regiedebuut van de Schotse Charlotte Wells met in de hoofdrollen Paul Mescal en het nieuwe talent Frankie Corio. 

 Aftersun is zo gemaakt dat de film staat of valt op de twee hoofdrolspelers. Zowel Mescal als Corio is op bescheiden wijze spectaculair. De helderheid van haar sterren mag echter Wells’ eigen prestatie niet verdoezelen. Alleen al de zelfverzekerdheid van haar beelden maakt Aftersun tot het meest evenwichtige Britse regiedebuut in jaren. Maar de magie zit hem niet alleen in wat Charlotte Wells ons laat zien. Het zit ook in wat ze achterwege laat: wat ze weet dat wij, als kinderen die volwassen worden, zelf moeten uitzoeken.’ – The Financial Times ★★★★★

 

Regie: Charlotte Wells, 2023, VK, 98 min, drama   

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.