Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  zo 08-10-23
     11:30

Het Amsterdam Wind Quintet is een blaaskwintet, en brengt fantastische verhalen en magische muziek naar De Cirkel. Mythes en vertellingen zijn sinds honderden jaren een grote inspiratiebron voor allerlei kunstenaars geweest.

De aantrekkingskracht van deze verhalen ligt in hun menselijke betekenis. Vaak lijken deze op het eerste gezicht sprookjesachtig, komisch, gruwelijk of gewoon absurd, maar bij nader inzien blijkt er altijd een diepere wijsheid in te zitten.  

Het Amsterdam Wind Quintet heeft een programma samengesteld waarin het publiek wordt meegevoerd in de wereld van machtige goden, magische bovennatuurlijke wezens en absurde karakters. Ze spelen muziek van Mozart, Beethoven, Mahler, Grieg, Ravel, Dvorak en Arnold.

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006. Dit blaaskwintet geeft kamerconcerten in Nederland en heeft daarnaast een internationale reputatie opgebouwd. Ze hebben diverse optredens verzorgd in het Concertgebouw te Amsterdam en voor Radio 1 en Radio 4. Ook toerden zij in 2014 en 2017 in China.

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.