Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  wo 20-09-23
     15:00

film

Asteroid City speelt zich af rond 1950, in een fictief idyllisch Amerikaans woestijnplaatsje. De naam dankt het plaatsje aan de asteroïde die daar neerstortte en een krater creëerde.

Hoewel de lokale bevolking gering is, organiseren ze een wetenschappelijk programma dat jonge geesten – Stargazers en Space Cadets – aanmoedigt om aan technologische uitvindingen te werken. Het programma, genaamd “Asteroïd day”, waar studenten en hun ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen. Dan blijken de kennis en levenservaringen van studenten en hun ouders op zeer onverwachte manieren te overlappen…

De film ging in première op het filmfestival van Cannes 2023 en heeft een sterrencast van stamgasten en nieuwe gezichten zoals Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Willem Dafoe, Adrian Brody, Edward Norton, Tom Hanks en Scarlett Johansson.

Asteroid City is een artistieke meta-film; een film die de aandacht vestigt op het feit dat je naar een film kijkt. De film ademt de nostalgische sfeer van old-school, stop motion en sci-fi en is doorspekt met special effects en computeranimaties.

Volkskrant ****  “Wes Andersons stijlkenmerken zijn weer volop aanwezig in het matroesjka-achtige “Asteroid City”. De regisseur zet de symmetrieknop helemaal open en trapt het pastelpedaal diep in – het is Anderson in optima forma.”

Regie: Wes Anderson, 2023, VS, 106 min, komedie, drama, romantiek, SF

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.