Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • zo 12-03-23
    20:00

film

Ierland, 1923. De geluiden van de burgeroorlog zijn hoorbaar op Inisherin, een eiland vlak voor de westkust. Op Inisherin zelf is weinig te beleven. Elke middag om twee uur haalt Pádraic (Colin Farrell) zijn beste vriend Colm (Brendan Gleeson) op en gaan ze samen naar de pub. 

Pádraic, een simpele ziel, werkt als boer, Colm schrijft muziek en speelt viool. Hij is wat meer een denker en kan soms wanhopen aan de zin van het bestaan. Het is het toeval dat hen onafscheidelijk heeft gemaakt.

Totdat Colm plotseling besluit de vriendschap te verbreken. Stug en kortaf wijst hij Pádraic de deur. Wat Colm verzwijgt, is dat hij zijn resterende jaren niet wil verdoen in de kroeg, maar aan de muziek wil wijden. Pádraic is ten einde raad en probeert met hulp van zijn slimme zus Siobhan (Kerry Condon) toenadering te zoeken. Dan stelt Colm een wel heel extreem ultimatum…

The Guardian gaf The Banshees of Inisherin vijf sterren en prees het drama als een sterke kandidaat voor Beste Film bij de Oscars. ‘Deze hereniging van de sterren uit In Bruges (McDonagh’s debuutfilm uit 2008) vertelt het verhaal van een vriendschapsbreuk en beweegt op magnifieke wijze tussen het hilarische, het afschuwwekkende en het hartverscheurende.’  

 

Regie: Martin McDonagh, 2023, IE, 109 min, drama      

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.