Details Prijs Aantal:
Kaartje €16.00 EUR  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  •  zo 24-11-24
     11:30

Barokensemble Ferroforte is een gezelschap (speelt in wisselende samenstelling) uit Alkmaar. 

Barokensemble Ferroforte

De naam Ferroforte is ontstaan door een kostelijke woordspeling. Marc’Antonio Ferro was een van de eerste Italiaanse componisten die rond 1620 de vroeg-Italiaanse Barokstijl in Duitsland en Oostenrijk introduceerde.

Ferro en ‘forte’ werden aaneengesmeed tot ‘Ferroforte’, ofwel ‘ijzersterk’. Ferroforte zal muziek laten horen uit de 16e en vroege 17e eeuw. Dit is muziek die geworteld is in de renaissance, gecombineerd met componisten die – achteraf gezien – al met één been in de barok staan. Het gaat om componisten als Tallis, Van Eyck Dowland, Tunder, Schütz, Scheidt, Hammerschmidt en  muziek van Alternburg/Alenber. Dit is een fascinerende periode waarin veel in ontwikkeling was.

Inleiding
Dit concert wordt ingeleid door Chris Jobse (bestuurslid De Cirkel) die meer vertelt over de musici en de stukken die zij gaan spelen. Deze inleiding (kosteloos voor bezoekers aan het concert) start om 11.00 uur. 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.