Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Boban Benjamin Braspenning
     za 23-09-23
     20:30

cabaret

Cabaretier Boban Benjamin Braspenning bestormt de theaters met zijn voorstelling Boompje Beestje. Een muzikale cabaretshow over de woningnood. 

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Boban speelt Boompje Beestje overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Kom kijken en ga huilend (van het lachen) weer naar huis (als je dat hebt).

Over de maker
Boban (1994) studeerde economie en ethiek en won in 2021 de jury en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. 

In de pers:
‘(…) de door hem zelf op gitaar en piano begeleide liedjes zijn ijzersterk en de grapdichtheid is hoog. Bovendien gáát het ook ergens over.’ – Theaterkrant

‘Hij is een groot talent dat nu reeds qua inhoud van zijn liedjes en verbindende teksten vergeleken kan worden met een Jan Beuving. De afgestudeerde econoom en filosoof Braspenning is muzikaal, speelt piano en gitaar en creëert spitsvondige liedjes die hij met een heldere stem ten gehore brengt. Boban schuwt de confrontatie met het publiek niet. (…) Van Boban gaan we zeker meer horen.’ – Meppeler Courant

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.