Details Prijs Aantal:
Kaartje €17.50 EUR  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  •  vr 22-11-24
     20:30

cabaret

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar veel ervan hebben de afgelopen tijd niet uitgehaald. We hebben ook helemaal geen feiten nodig. We hebben verhalen nodig. Maar wat is het verhaal van ons klimaat?

In Ver Buiten de Lijntjes vertelt Burger Koekoek samen met een orkest onder leiding van Egon Kracht de verhalen van ons klimaat: geen college met cijfers en verontrustende feiten, maar een avond vol prachtige muziek, humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop. Zodat u daarna die verhalen verder kunt vertellen.

Burger Koekoek kreeg inhoudelijke hulp van wetenschappers en experts zoals Heleen de Coninck en Margot Ribberink. En door het gebruik van een tweedehands decor (Lebbis) en tweedehands kleding (Pieter Derks en Theo Maassen) is ‘Ver Buiten de Lijntjes’ misschien wel de eerste volledig CO2-neutrale theatervoorstelling van Nederland.

Voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, maar vooral ook voor iedereen die dat niet doet.

U kunt Burger Koekoek kennen als de twee mannen van Piepschuim. Na zes succesvolle theatervoorstellingen, waarbij ze hebben samengewerkt met mensen zoals Egon Kracht, Jeroen van Merwijk en Karel de Rooij, gaan Cor en Robbert door onder hun eigen namen. En Burger Koekoek gaat verder dan waar Piepschuim ooit kwam. Na een voorstelling van Burger Koekoek zult u nooit meer op dezelfde manier naar de wereld kijken. Kortom, elke oneliner schiet te kort. Dus: vrij naar jazzlegende John Coltrane: ‘Burger Koekoek speelt Burger Koekoek.’

Deze voorstelling is samen met een orkest onder leiding van Egon Kracht.

Cast

Cor Burger: zang, gitaren, toetsen
Robbert Koekoek: fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie
Egon Kracht: contrabas
Minke Laeven: cello
Bas Egberts: altviool
Anke Foede: viool

Creatives

Muziek: Cor Burger
Teksten: Cor Burger
Productie: Burger Koekoek

Foto: Burger Koekoek

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.