Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  zo 10-09-23
     20:00

film

De nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident) is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. We maken kennis met de eenvoudige vissersjongen Adam (Tawfeek Barhom), die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte.

Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Wanneer de groot imam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe groot imam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren. 

Cairo Conspiracy werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes. De film is door Zweden (thuisland van regisseur Saleh) ingestuurd als Oscar®kandidaat voor Beste Buitenlandse Film.

Regie: Tarik Saleh, 2023, Zweden, 121 min, drama, spionagethriller


      

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.