Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  zo 22-01-23
     20:00

film

De 13-jarige Léo en Rémi zijn al vrienden zolang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk en intens en de twee zijn onafscheidelijk.

Dan gaan ze naar de middelbare school en beginnen klasgenoten te roddelen: misschien zijn de jongens wel meer dan vrienden… Deze pesterijen doen Rémi weinig, maar Léo staat het homolabel totaal niet aan. Zijn frustratie reageert hij af op Rémi, wat een breuk in hun vriendschap veroorzaakt. Een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis drijft hen verder uit elkaar. Léo zoekt naar antwoorden en probeert die bij de moeder van Rémi te vinden.

Close is de tweede speelfilm van de jonge Belgische regisseur Lukas Dhont (na Girl uit 2018). Met Close maakte hij een teder en aangrijpend drama over vriendschap en verantwoordelijkheid. Bij de première in Cannes werd Close met een staande ovatie van tien minuten ontvangen. Dhont won met de film de prestigieuze Grand Prix van het festival.

Regie: Lukas Dhont 2022 België/Nederland/Frankrijk 105 min, drama

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.