Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Das Lehrerzimmer
     zo 17-12-23
     20:00

film

Meeslepend schooldrama, waarin regisseur Ilker Çatak een lerares toont die een morele strijd voert die thrillerachtige proporties aanneemt.

Deze strijd neemt thrillerachtige proporties aan. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden.

Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid? Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

Regie: Ilker Çatak, 2023, Duitsland, 98 min, drama

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.