Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  zo 25-02-24
     11:30

Het duo bestaat uit Kalle de Bie (1994) en Ruña ‘t Hart (1992). Ze kennen elkaar vanaf jongs af aan en zijn lid van het Marigold Piano Quartet. 

Ruña ‘t Hart  is een veelzijdige violiste. Haar muzikale interesse beslaat een uiteenlopend gebied van barok tot hedendaagse muziek. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths en behaalde in 2018 haar masterdiploma cum laude. In december 2016 ontving zij van het Kersjes Fonds een prestigieuze beurs voor jong viooltalent.

Kalle de Bie studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder, Jelena Očić en Dmitri Ferschtman. Hij behaalde in 2018 zijn Masterdiploma. Hij won meerdere competities, waaronder het Prinses Christina Concours (2013). In oktober 2016 won Kalle de aanmoedigingsprijs en Start-in-Splendorprijs tijdens het Nationaal Cello Concours te Amsterdam.

Kalle is cellist in het Brackman Trio. Hij bespeelt een prachtige Italiaanse cello uit 1870, gebouwd door Gaetano Chiocchi en aan hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziek Instrumentenfonds.

Het Duo de Bie – ’t Hart brengt kamermuziek van Ravel, Rameau/Stravinsky (klavierwerken door Kalle bewerkt voor viool en cello), Kodaly en Badings. 

Over Ruña ’t Hart: 

Het Kersjes Fonds roemt in 2016 in het juryrapport “het gloedvolle, intense spel met een persoonlijk verhaal” van Ruña en noemt haar “een (groei)diamantje dat van binnenuit straalt en muzikaal oplicht.”

Inleiding
Dit concert wordt ingeleid door Chris Jobse (bestuurslid De Cirkel) die meer vertelt over de musici en de stukken die zij gaan spelen. Deze inleiding (kosteloos voor bezoekers aan het concert) start om 11.00 uur. 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.