Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  wo 18-01-23
     15:00

film

Emily Brontë past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn.

‘The strange one’, zo noemen de mensen uit het dorp haar. Binnen het gezin is ze de vreemde eend in de bijt met haar teruggetrokken gedrag. Alleen haar broer Branwell denkt daar anders over. De twee gaan regelmatig op pad om te kletsen, te roken en in het donker bij anderen naar binnen te gluren. Totdat hun vader besluit dat Emily de Franse taal moet leren. Ze krijgt les van de lokale prediker. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Dit moderne Britse kostuumdrama is geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë. Als een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis was ze haar tijd ver vooruit. De rol wordt fenomenaal neergezet door de veelbelovende Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile).

Emily is het regiedebuut van actrice Frances O’Connor en ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. 

Regie: Frances O’Connor 2022 VK min 130min , drama

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.