Details Prijs Aantal:
Kaartje €16.00 EUR  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  •  zo 29-09-24
     11:30

FADOpelos2 is een zang- en gitaarduo dat hartstochtelijke Portugese volksmuziek brengt in de beste fadotraditie…

Het duo bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al jong kennis met de Portugese fado. Zonder de taal te begrijpen raakte deze muziek haar zo diep, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen.
In 2017 kwam Iris in contact met Tiago, een Portugese gitarist. Ze hadden een fantastische muzikale klik. Ze besloten als duo verder te gaan onder de naam FADOpelos2 en de fado te promoten in Nederland.

In de zomer van 2020 won FADOpelos2 de zangwedstrijd We Want More van SBS6. De jury was zichtbaar geroerd. Deze overwinning bracht een onverwachte nieuwe kans: deelname aan het Portugese tv-programma ‘Dia de Cristina’. Als volleerde fadistas improviseerden ze samen met Mariza, een Portugese fadoberoemdheid. Dat gaf ook hun bekendheid in Portugal een boost.

Na de twee eerder uitgebrachte mini-albums ‘Bairro Alto’ (2019) en ‘Sei de um Rio’ (2020) werd het tijd voor een nieuw en langer album. In december 2023 kwam ‘Viver e Viver’ uit, waarop elf zelfgeschreven nummers te horen zijn. Die vertellen over de ups en downs van het (Portugese) leven en snijden universele thema’s als liefde, verlies en schoonheid aan. Muziek vol emotie, dat is waar het bij Iris en Tiago om draait.

Inmiddels is FADOpelos2 uitgebreid met Pedro Ivo Ferreira op contrabas en Waguinho Vasconcelos op drums. Daarmee vergrootte het gezelschap zijn muzikale mogelijkheden nog verder.

Een mooie mix van fado, jazz en Braziliaanse muziek zorgen voor een verrassende voorstelling. FADOpelos2 neemt je mee in een heel persoonlijk verhaal…

Inleiding
Dit concert wordt ingeleid door Chris Jobse (bestuurslid van De Cirkel). Hij vertelt meer over de musici en de stukken die zij spelen. Deze inleiding (kosteloos voor bezoekers aan het concert) begint om 11.00 uur.

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.