Details Prijs Aantal:
Kaartje €15.00 EUR  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  •  za 26-10-24
     20:30

cabaret

Fieke Opdam is cabaretier en was non. Op haar 18e haalde ze de krantenkoppen als ‘de jongste non van Nederland’ omdat zij haar haar rode scooter inwisselde voor een 8,5 jaar durend leven als Zuster Luca.

Een veelbewogen leven bestaande uit het zingen van psalmen, het poetsen van vloeren en het werken met weeskinderen in Chicago of hoogbejaarden in St Louis.
Tijdens de studie pedagogische wetenschappen, die ze volgde in Amsterdam, keerde het tij en sloot zij de dikke kloosterdeuren achter zich om opnieuw te beginnen aan een leven buiten de muren. Het podium werd haar nieuwe pad en in 2020 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie te ’s Hertogenbosch.
Al snel volgde Cameretten in 2021, waar de Jury haar prees om haar ‘sterke persoonlijkheid die vol passie en overgave op het toneel staat’.
Met haar programma Non-Actief, geregisseerd door Karin Bloemen, heeft ze als aanstormend cabaretière maar één doel: de wereld met beide handen vastgrijpen, haar flink door elkaar schudden en alles wat met conventies en taboes te maken heeft te vertrappen tot een podium.

Foto: Jaap Reedijk

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.