Details Prijs Aantal:
Kaartje €16.00 EUR  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  •  zo 23-02-25
     11:30

Een levendig, energiek en gepassioneerd strijkkwartet dat sinds september 2021 samenwerkt.

Fontana Strijkkwartet

Het ensemble bestaat uit de violisten Menno Verloop en Caspar Bellamy, altvioliste Elin Haver en de cellist Isaac Lottman. Een kwartet waarin zowel het persoonlijke als het muzikale met elkaar klikt. En, ook heel belangrijk, gedeelde ambities. Alle vier zaten ze op de Sweelinck Academie. Nu studeren ze aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar ontmoeten voor repetities en lessen met Dmitri Ferschtman.​

Inmiddels hebben ze meerdere optredens gegeven; op tv bij Podium Klassiek, op de radio bij Concertzender en in mooie kerken door heel Nederland. Onlangs hebben ze de kans gehad om in de Stadsgehoorzaal Leiden repertoire met een videograaf op te nemen. Ook zijn ze enkele keren door het Conservatorium van Amsterdam gevraagd om de school te vertegenwoordigen in concerten.

Hun repertoire omvat onder andere kwartetten van Smetana, Mendelssohn en Britten.

Verder is Fontana dit jaar een samenwerking aangegaan met een jonge Portugese sopraan, Madalena Massano, met wie ze een mooi programma hebben samengesteld. Samen zijn ze in maart 2024 op tournee naar Portugal gegaan, waar ze vijf succesvolle concerten hebben gegeven.

Inleiding
Dit concert wordt ingeleid door Chris Jobse (bestuurslid De Cirkel) die meer vertelt over de musici en de stukken die zij gaan spelen. Deze inleiding (kosteloos voor bezoekers aan het concert) start om 11.00 uur. 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.