FOR SAMA

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen…

Details Prijs Aantal:
Ticket normaal €6.50 (EUR)  
CC-pas €5.50 (EUR)  

  • 25-09-20
    20:00

film

Regie: Waad al-Kateab Edward Watts 2020 Verenigd Koninkrijk 100 min. documentaire

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal, dat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict.

De Syrische schrijver en journalist Lewaa Alnaasani komt vanavond om uitleg te geven over de situatie in Syrië en uw eventuele vragen te beantwoorden. Lewaa is een goede vriend van Waad en Hamza.

Esther Duineveld van Goed voor Elkaar staat in de foyer voor de verkoop van Colour of Hope-sieraden, gemaakt van reddingsvest. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan Childhouses, een kinderhuis in Syrië.

Met de Culturele Cirkel Pas (CC-pas) en CJP krijgt u € 1,- korting op de normale toegangsprijs.