Details Prijs Aantal:
Kaartje €15.00 (EUR)  
Vriendentickets worden beschikbaar nadat je bent ingelogd, log hier in.

  • vr 23-12-22
    20:30

cabaret

‘Broeden’ is de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Lander Severins en Myrthe van Velden. Hun debuut ‘Lijmen’ werd bejubeld in de pers en voor de Neerlands Hoop cabaretprijs genomineerd. In de voorstelling analyseerde het duo hun symbiotische liefde tot op het bot. De relatie hield geen stand. Het duo wel, althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Op vliegveld Zaventem wachtte een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos op zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), na zes weken van haar gescheiden te zijn. Hij zag in één oogopslag dat haar afwijzing definitief was. Bij het zien van alle pijn van de man brak het hart van de vrouw, dat nog maar net autonoom was geworden. Zij bleef nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

‘Broeden’ is een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond van wie geen van beiden afstand wil doen.

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt het piepjonge Grof Geschud ruimschoots uit.

De pers over ‘Broeden’:
‘Even fris en bloemrijk als ze in “Lijmen” de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen.’ (***** De Standaard)

‘Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.’ (Theaterkrant, keuze van de criticus)

‘”Broeden” is een heerlijke grappige baken vol troost en sappige zelfrelativering voor elk door de liefde vertrappeld hart […] Met de ‘artistieke chemie’ is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom.’ (*** Knack)

‘In hun spel laten van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen.’ (*** NRC)

Als Vriend van Theater en Filmhuis De Cirkel krijg je € 1 à € 2 korting op een ticket voor jezelf en een introducé. Word nu VRIEND.

Credits:
Tekst, spel en muziek: Myrthe van Velden en Lander Severins
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet & Raf Walschaerts
Lichtontwerp: Thierry Wilders & Geert Custers
Co-productie: Grof Geschud, COSTA, La Lande
Beeld: Noortje Palmers
Grime: Carolien Wardernier
Grafisch ontwerp: Studio Kaplan