Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  vr 28-04-23
     20:00

Lieke, de moeder van Marieke van der Winden, was gesloten, onzeker en breekbaar. Toen Lieke op 48-jarige leeftijd overleed, sprak haar pleegbroer Marieke bij de begrafenis aan. Zo hoorde Marieke dat haar opa en oma – aan wie ze heerlijke herinneringen heeft – fout waren in de Tweede Wereldoorlog. Dit gegeven, dat in Liekes leven een enorme rol had gespeeld, was decennialang geheimgehouden. 

Pas dertig jaar na de onthulling durft Van der Winden zich in haar moeders geschiedenis te verdiepen. In gesprekken met familie en vrienden krijgt ze een heel nieuw perspectief op Lieke en op haar eigen jeugd. Wanneer ze in de archieven op zoek gaat naar de activiteiten van haar grootouders in de oorlog, stapelen de schokkende onthullingen zich op – met grote emotionele consequenties.

Het verzwijgen werpt niet alleen licht op de verstoorde relatie tussen Marieke en haar moeder, maar ook op het taboe van collaboratie waar tal van families mee te maken hebben. 

Regie: Marieke van der Winden, 2022, NL, 92 min, documentaire

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.