Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  vr 22-09-23
     20:00

film

Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een vrolijke jonge vrouw, die in de jaren ’60 samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren zestig.

Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp, pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer, maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij waar hij tegen haar wil seks met haar heeft. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en met Lorenszo trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

Regie: Marta Savina, 2023, Italië, 96min, drama

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.