Helaas, de kaartverkoop voor deze voorstelling is gestopt.
  • wo 26-04-23
    15:00

film

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. Onder het maaiveld maakt het ongeziene gezien. 

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, hun droom realiseren. Met een beetje hulp verandert de natuur: niet alleen bij de tuin maar overal in de omgeving komen ineens de dieren, vogels en insecten terug. Ook de microwereld krijgt een boost.

Onder het maaiveld  inspireert en verwondert en geeft inzicht in het bodemleven: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert, is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. 

Hoe leren we verstandiger omgaan met onze natuur en bodem? Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren: focus op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Een film waarin het bodemleven de mens weer terugzet op aarde. Letterlijk en figuurlijk. 

Regie: Mark Verkerk, 2023, NL, 83 min, natuurfilm 

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.