Details Prijs Aantal:
Kaartje €16.00 EUR  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  •  zo 26-01-25
     11:30

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie.

Pianoduo Martijn en Stefan Blaak 

De cum laude afgestudeerde broers gelden als specialisten in het spelen op twee piano’s en het quatre-mains spel. Zij kunnen u laten horen waarom deze vorm van musiceren eeuwen geleden al zo populair was.

Muzikaal genot, speelplezier en een visueel spektakel kunt u allemaal beleven bij deze twee excellerende musici.

Het repertoire, dat loopt van barok tot hedendaags, biedt niet alleen schitterende originele werken , maar ook transcripties van orkeststukken, waardoor u een compositie op een heel nieuwe manier leert kennen.

De broers zijn te beluisteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d’art lyrique d’Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en “La settimana d’arte di Cecina” (Italië).

Werken van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland werden door het pianoduo in première gebracht. Concerten van hen werden uitgezonden voor radio en tv door omroepen als NTR, AVRO, TROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI, Radio Klara en Radio France.

Martijn en Stefan ontvingen “De Voorziening”, een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker.

Tevens concerteerden zij in de beroemde serie “Het Zondagochtendconcert” in het Amsterdamse Concertgebouw, dat tevens live werd uitgezonden voor Radio 4.

Op hun CD “Stadium” speelt het pianoduo Martijn en Stefan Blaak werken voor twee piano’s van o.a. Brahms en Debussy. Hun tweede CD “Vesalius” bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.

Inleiding
Dit concert wordt ingeleid door Chris Jobse (bestuurslid De Cirkel) die meer vertelt over de musici en de stukken die zij gaan spelen. Deze inleiding (kosteloos voor bezoekers aan het concert) start om 11.00 uur. 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.