Details Prijs Aantal:
Kaartje €6.50 (EUR)  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  • wo 12-04-23
    15:00

film

Igor (Alexandre Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij woont zelfstandig, bezorgt biologische groenten, en is erg geïnteresseerd in filosofie. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Bernard Campan). De gestreste Louis hoopt snel van Igor af te zijn, maar Igor denkt daar anders over.Hij verstopt zich in de lijkwagen waarmee Louis het lichaam van een oude vrouw naar de Cevennen in Zuid-Frankrijk moet brengen. In een opwelling besluit Louis om Igor mee te nemen. Er volgt een bijzondere tocht waarin de mannen ontdekken dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Ze leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven. 

Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. De film was één van de publieksfavorieten op het Film by the Sea Festival. Presque is een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes.

 

Regie: Bernard Campan en Alexandre Jollien,
2023, FR, 92 min, komedie, drama.   

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.