Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  za 28-01-23
     14:00

film

In She Said van Maria Schrader spelen Carey Mulligan en Zoe Kazan twee journalisten van de New York Times, die met hun verhalen de decennialange stilte over seksueel misbruik in Hollywood doorbraken en zo de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderden.
She Said is een getuigenis van de impact van onderzoeksjournalistiek. De film volgt journalisten en redacteurs die koste wat kost de waarheid boven tafel willen krijgen, maar belicht ook de moed van slachtoffers en getuigen die hun verhaal doen om een dader van structureel misbruik tegen te houden. De toewijding en vastberadenheid van deze mensen heeft het gesprek in het hele land doen oplaaien, was mede verantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging en heeft ervoor gezorgd dat er afgerekend werd met het systeem dat dit misbruik in stand hield.

She Said is gebaseerd op de New York Times bestseller She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement, geschreven door Megan Twohey en Jodi Kantor. Rebecca Lenkiewicz (Ida) schreef het scenario en de film werd geregisseerd door Maria Schrader (Ich Bin dein Mensch, Unorthodox). Naast Carey Mulligan en Zoe Kazan schitteren: Andre Braugher, Patricia Clarkson, Jennifer Ehle en Samantha Morton.

Regie: Maria Schrader 2022 VS 129 min, boekverfilming

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.