Details Prijs Aantal:
Kaartje €6.50 (EUR)  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  • zo 16-04-23
    20:00

film

Tár speelt zich af in de internationale wereld van westerse klassieke muziek en draait om Lydia Tár, een van de grootste nog levende componist-dirigenten en de allereerste vrouwelijke chef-dirigent van een groot Duits orkest.

Als dirigent orkestreert Tár niet alleen, ze manipuleert. Ze is een gepassioneerde, ambitieuze virtuoos, een pionier in een door mannen gedomineerde wereld. Tár maakt zich op voor de live opname van Mahlers Vijfde Symfonie en de publicatie van haar memoires. 

Krachten die zelfs de heerszuchtige maestro niet kan beheersen, breken echter langzaam Lydia’s uitgebreide façade af. Een incident in een masterclass gaat een eigen leven leiden. Privé rommelt het. Wordt de dirgente werkelijk in de gaten gehouden, of is het paranoia? Vuile geheimen en de verraderlijke, bijtende aard van macht komen aan het licht. De grote Tár dreigt keihard van haar voetstuk te vallen. 

Regisseur Todd Field schreef Tár speciaal voor Cate Blanchett, die bekroond werd met een Golden Globe en genomineerd werd voor de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol.

‘Tár is een karakterstudie waaraan alles klopt, van de kleinste technische details tot en met het beeld van het highbrow muzikale milieu waarin de hoofdpersoon zich beweegt. Blanchett leerde in een paar maanden Duits spreken, pianospelen en een symfonieorkest dirigeren, maar het is de complexe rol van een vrouw die tegen de grenzen van haar macht aanloopt, die haar in januari de Golden Globe voor beste actrice opleverde.’ – Eye 

 

Regie: Todd Field, 2023, VS, 158 min, drama, muziek
 

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.