Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  zo 03-09-23
     20:00

film

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film speelt zich af in het Ierland van 1981 en vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van het tienjarige meisje Cáit.

Zowel de Keltische taal, die in een heel klein deel van Ierland nog gesproken wordt, als het prachtige landschap, geven de film extra kleur.

Met een vijfde kind op komst is er voor de jonge, zeer introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit’s stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. 

The Quiet Girl was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur). The Quiet Girl kreeg in The Guardian vijf sterren: ‘A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic.’

Regie: Colm Bairéad, Ierland, 2023, 96 min, drama


      

 

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.