Details Prijs Aantal:
Kaartje €15.00 (EUR)  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  • za 25-02-23
    20:30

cabaret

theater

De pers over de voorstelling van vanavond ‘Ontboezemingen van een blij mens’: ‘De schatkist waaruit de zanger kan putten is groot en diep. Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest.’ (de Volkskrant****)

‘Een aangename mix van ironie en ontroering.’ (Trouw***)

’In “Ontboezemingen van een blij mens” rijgt Nijland fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen met tragikomische verhaaltjes.’ (NRC****)

‘Prachtige liedjes waarin hij vrijwel altijd het hoofd de strijd aan laat gaan met het hart, met onnavolgbare pianobegeleiding. […] er is niets gladjes aan Nijland en dat moeten we koesteren.’
(Theaterkrant: de keuze van de criticus)

‘Een fijn avondje Nijlanden. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig: het graven in de kinderziel, schitterende liefdesliederen en de half gespeelde, half gemeende verontwaardiging.’ (Het Parool)

Met zijn laatste programma ‘En de rest is onzin’ won Theo Nijland de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Als Vriend van Theater en Filmhuis De Cirkel krijg je € 1 à € 2 korting op een ticket voor jezelf en een introducé. Word nu VRIEND.