Details Prijs Aantal:
Kaartje €17.50 (EUR)  
Ben je VRIEND? Log dan in om je kaartje te bestellen.

  • za 08-04-23
    20:30

Lichte muziek

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck bracht de afgelopen jaren drie albums uit die tot ver over de landsgrenzen bewondering oogstten. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling.

Met haar vierde album dat in april 2022 internationaal verscheen, reikt VanWyck nog hoger: ’The Epic Tale of the Stranded Man’ is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck ons mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan.

De formatie VanWyck bestaat uit: Christien Oele (gitaar en zang), Reyer Zwart (gitaar, bas, piano en zang), Rowin Tettero (drums) en wordt soms vergezeld door Paul Bond (piano en zang).

De pers over VanWyck:
VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid. (de Volkskrant****)
De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht. (NRC****)
Powerful but intimate. (MOJO Magazine)

En over het album The Epic Tale of the Stranded Man:
perfection of storytelling (Americana-UK.com – 10/10)
een intrigerende en bijzondere plaat. (Written in Music****)
Strange, lovely – mysterious (MOJO Magazine****)

Met Molten Rock (2018) en opvolger God Is In The Detour (2020) maakte Christien Oele twee van de mooiste countryesque ‘alt.folk’-platen die wij ooit van een landgenoot hadden gehoord. Op The Epic Tale of the Stranded Man zet VanWyck de stijgende lijn voort. De tracks zijn zó divers en van zo’n grote schoonheid dat ze óók individueel indruk maken. (OOR)

Alle verwachtingen worden overtroffen. VanWyck heeft haar magnum opus gemaakt: dit is een album van internationale allure. Ze is onze vaandeldrager waar het gaat om country, americana, folk en kamerpop. Muziek beroert de ziel. Kippenvel gegarandeerd. (Nederlands Dagblad)

Onwaarschijnlijk mooi. (De krenten uit de pop)
Twaalf verzorgde alt folk-liedjes vol sensualiteit, verstilde schoonheid en troost. (Trouw)
Wat een schitterende plaat…een gevarieerd decor dat VanWycks toch al niet geringe talenten nog mooier doet uitkomen dan voorheen. (HEAVEN****)

Als Vriend van Theater en Filmhuis De Cirkel krijg je € 1 à € 2 korting op een ticket voor jezelf en een introducé. Word nu VRIEND.