Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  •  zo 26-02-23
     20:00

film

Eeuwenlang veroverde de mens terrein op de natuur. Maar de natuur herovert de laatste tijd niet zozeer terrein, ze past zich aan.

Met Wild Port of Europe begeven de makers zich midden in het uitgestrekte industriƫle havengebied van de Rotterdamse haven tot aan Port of Moerdijk. Wild Port of Europe neemt je mee in het onverwachte verhaal van egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. Deze en andere dieren leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes.

In het niemandsland rond de terreinen, in het water tussen de vrachtschepen, maar ook tussen containers en langs spoorrails wemelt het van het dierenleven. Een hoopgevend staaltje van aanpassingsvermogen dat wonderbaarlijke beelden oplevert in een natuurfilm die zijn ondertitel De Nieuwe Wildernis 2.0 alle eer aandoet.

Klimaatverandering loopt onmiskenbaar als een rode draad door de film. De stortregens en de extreme hitte van de afgelopen zomers hebben merkbaar hun weerslag op de dieren.

Regie: Willem Berents 2022 Nederland 87 min, natuurfilm

Als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je 1 of 2 euro korting op 2 toegangskaarten per voorstelling. Je bijdrage komt ten goede aan onze programmering en geeft beginnend talent een podium.