Lukić – Da te nema

Lukić – Da te nema

Begint op

25-01-19 - 20:30

Kosten

€ 10.00

Evenementcategoriën

lichte muziek

Music is the universal language of mankind’ Henry Wadsworth Longfellow
Deze uitspraak komt volledig tot z’n recht bij de muziek van het Wereldmuziekensemble LUKIĆ.

Na een succesvol debuutseizoen komt LUKIĆ nu met een gloednieuw programma getiteld Da te nema (Als jij er niet was). Het kwartet rond de Bosnische zanger en gitarist Mile Lukić is van uitzonderlijke kwaliteit en graaft met Da te nema nog dieper naar de kern van de muziek die rechtstreeks van hart tot hart vloeit.

Da te nema is een afwisselend en meespelend programma met eigen muziek en parels uit de mediterrane Balkan- en zigeunermuziek. LUKIĆ is herkenbaar aan de organische en natuurlijke klank. Tussen de muziek door worden verhalen verteld; soms sprookjesachtig, soms hilarisch of scherpzinnig. Het repertoire van LUKIĆ is oprecht, boeiend, avontuurlijk, lyrisch en ongeremd. Mile Lukić weet zich omringd door een trio uit de bovenste regionen van de [wereld]muziekscène: violiste Aili Deiwiks (oa. Ernst Jansz), percussionist Henk Wanders (Orchestra, Frank Boeijen, Makis Seviloglou) en contrabassist Norbert Leurs (oa. Gé Reinders, John Helliwell, Quatro Ventos, Iain Matthews).

Luisteren naar de muziek van LUKIĆ is als een droomvlucht over de meest geliefde landschappen die de wereldmuziek kent. Kortom, LUKIĆ is een band die je niet mag missen!

Met de Culturele Cirkel Pas (CC-pas) en CJP krijgt u € 1,- korting op de normale toegangsprijs