Pieter Jouke – Gloeiende Plaat

Pieter Jouke – Gloeiende Plaat

Begint op

11-01-19 - 20:30

Kosten

€ 12.00

Evenementcategoriën

cabaret en theater

In zijn nieuwe voorstelling ‘Gloeiende Plaat’ neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen.

Dat doet hij door vragen op te werpen. U mag daarop antwoorden. Maar u mag zich ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Houd u vast. En hem.

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en tv-programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns) en is een van de drie breinen achter Buro renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Pieter Jouke: tekst en spel
Annelies Herfst: regie

www.pieterjouke.nl

Met de Culturele Cirkel Pas (CC-pas) en CJP krijgt u € 2,- korting op de normale toegangsprijs

Recensies:
‘…Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers
en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia
te vinden zijn.’ ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’ – NRC

‘Prima verhalen en thema’s waar iedereen zich wel iets bij kan
voorstellen’ en ‘… onophoudelijke stroom van grapjes, woorden en
taalkunstjes…’ – cabaret.nl

‘In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke
boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker’– Volkskrant